Boekpresentatie ‘We missen één man’

04/06/2012

Woensdag 30 mei jl. was de boekpresentatie van veteranenverhalen bij de Basis. De verhalen zijn geschreven door zestien veteranen, jong en oud, man en vrouw en met inzetgebieden van Nederlands-Indië tot Afghanistan.

Tijdens de boekpresentatie kreeg de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Oostendorp het eerste exemplaar in ontvangst. Zelf meende de IGK dat de eerste exemplaren eigenlijk aan de veteraren zelf uitgereikt moesten worden, en voegde de daad bij het woord. Dat hadden de zestien veteranen niet verwacht en het werd daardoor een bijzonder gewaardeerde actie.

De veteraan die het verhaal schreef met de titel van het boek: 'We missen één man' is arts en beschreef hoe zij in Afghanistan een zwaargewonde militair onder behandeling kreeg en helaas verloor. Ook de ouders van de gesneuvelde militair waren uitgenodigd en deze middag hebben zij elkaar voor het eerst ontmoet. De ouders konden voor het eerst gedetailleerd lezen over de laatste uren van hun zoon. Een bijzondere gebeurtenis.

Twee veteranen, Indiëgangers, zijn helaas nog voor de boekpresentatie overleden: Robert Boswijk en Gerard Stevens. Zij werden vertegenwoordigd door respectievelijk een dochter en echtgenote.

Met dit formulier kunt u het boek bestellen. Of via www.wemisseneenman.nl.

Het vfonds heeft dit project met € 49.825,- ondersteund.