Oproep: Verhalen van en over veteranen

29/02/2012

Naar welke muziek luisterde u op missie? Op welke manier hielden u en uw familie en vrienden contact zo ver weg van huis? Hoe werden nationale feestdagen gevierd binnen het kamp? Wat heeft u geleerd en ervaren tijdens uw missie en gebruikt u ook nog in uw huidige leven of bij uw werk? Stichting Nederlandse Veteranendag is op zoek naar uw verhaal.

Dus, bent u veteraan en heeft u een interessant of bijzondere verhaal over uw ervaringen en missie(s)? Of bent u familie van of vrienden met een veteraan en wilt u graag een mooi verhaal delen met de rest van Nederland? Geef u dan op voor de mediapool Veteranendag 2012. Zij gaan dan uw verhaal onder de aandacht brengen van verschillende media.

De Nederlandse media worden op deze manier geholpen aan interviews en verhalen van veteranen. Landelijke, regionale en lokale media zijn vaak erg geïnteresseerd in deze verhalen, zeker wanneer de Nederlandse Veteranendag er weer aan komt, maar hebben niet altijd de gelegenheid om ze te verzamelen. Zij helpen ze een handje omdat het belangrijk is dat er in de Nederlandse media voldoende aandacht wordt besteed aan veteranen, hun ervaringen en de NL Veteranendag op 30 juni te Den Haag.

U wordt eerst door hen kort telefonisch kort geïnterviewd. Het verhaal brengen zij daarna via persberichten, weblog bijdrages en interviews onder de aandacht van media. Als er interesse is in uw verhaal, nemen zij contact met u op. Op dat moment kunt u nog beslissen of u mee wil doen of niet. Of uw verhaal ook in de krant komt, is grotendeels afhankelijk van de vraag van de media.

Bent u een veteraan met een interessant, bijzonder of mooi verhaal en wilt u opgenomen worden in deze mediapool? Of vindt u het leuk om regelmatig een online blogpost te plaatsen? Of kent u een veteraan die een bijzonder verhaal te vertellen heeft? Neem dan contact op met Margriet Bakker via mediapool2012@bkb.nl.

Wilt u meer informatie over Veteranendag, kijk dan op www.veteranendag.nl. Alvast hartelijk dank namens de Stichting Nederlandse Veteranendag.